Privatlån

Behöver du hjälp med privatlån? Privatlån är lån för olika privata saker såsom: lån till båt, lån för att lösa ett annat lån med högre ränta, lån till nytt kök, lån till pool eller fritidshus och mycket mer.

Precis som med alla andra lån så krävs det en säkerhet för att få ett privatlån. Detta kan vara en bostad, en borgensförbindelse eller annat. Du betalar sedan ränta och amortera av delar av lånet varje månad.

Mer om privatlån

För att få ett privatlån krävs en kreditprövning där man tittar på din betalningsförmåga. Detta gör man för att minimera risken att du inte ska kunna betala tillbaka det du lånat. För att låna krävs det en säkerhet för lånet vilket kan vara exempelvis ett pantbrev i fastighet, bostadsrätt, borgen eller annat. Tänk på att privatlån ofta är ett dyrt sätt att låna pengar. Ofta är det bättre att spara pengarna i förtid och sedan betala kontant. Det går dock alltid inte vilket gör privatlån till en bra möjlighet.

Privatlån kan oftast lösas när som under återbetalningsperioden utan avgift (kolla att detta går innan du lånar). Återbetalningstid varierar beroende på vad du ska köpa och vad du har som säkerhet men upp till tolv år är vanligt.

Vid privatlån kan normalt välja mellan Rak amortering och Annuitetslån. Med rak amortering menar man att lånet minskar med ett bestämt belopp varje månad och man räknar då ut räntan på den aktuella lånesumman. På ett annuitetslån betalar du samma belopp varje månad där både ränta och amortering ingår.

Här kan du jämföra räntan på olika lån