Lån med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning så är det ofta svårare att få lån. Orsaken till varför det är svårare att få lån med betalningsanmärkning är att banker och andra kreditgivare anser att risken för att inte få tillbaka de utlånade pengarna är väldigt hög. Vissa långivare kan dock godkänna en ansökan trots att man har en betalningsanmärkning.

Att ha betalningsanmärkning är inte så ovanligt som man tror. Idag har nästan 800 000 personer haft eller har en anmärkning. En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år och ju äldre din betalningsanmärkning är när du ska ta ett lån, ju lättare är det att få banken att gå med på ett undantag. Anledningen till varför man har en betalningsanmärkning är att man tidigare misskött sina betalningsskyldigheter enligt exempelvis ett låneavtal.
Kom ihåg att det aldrig finns någon garanti för att du blir beviljad ett lån, trots att långivaren accepterar ansökningar från sökande med betalningsanmärkning. Till grund för långivarens beslut om att låna ut pengar till dig, ligger alltid en bedömning av din nuvarande och din framtida förväntade ekonomi.

Tips för dig som vill låna pengar med betalningsanmärkning

Om du har behov av att låna pengar och dras med en betalningsanmärkning så finns det en del saker du kan göra för att förbättra dina möjligheter. Här är några tips för hur du kan få lån trots betalningsanmärkning:

- Vänta! Desto äldre din skuld är desto lättare är det att hänvisa till en historisk händelse.
- Gör en budget och återbetalningsplan för att visa hur du kan betala tillbaka både gamla och nya lån.
- Börja alltid att med förhandla med en seriös bank innan du vänder dig till mindre och ofta dyrare företag.
- Har du dålig ekonomi vilket lett till en betalningsanmärkning så avråder vi starkt att du ansöker om lån.
- Jämför lån innan du lånar pengar.

Mer problem om du lånar med betalningsanmärkning

Om man har det kämpigt med ekonomin så kan ett lån verka som en snabb lösning. Har du dock redan haft problem med betalningarna, så att du fått en betalningsanmärkning, så kommer ytterligare skulder bara leda till mer pengaproblem. Ansök därför bara om lån om du har en sund ekonomi.

Sammanfattning lån med betalningsanmärkning

- Det finns långivare som erbjuder både bolån, privatlån och snabblån om du har betalningsanmärkning.
- I de flesta fall tar långivaren ut en riskpremie för lånet, vilket gör det väldigt dyrt.
- Om du har en betalningsanmärkning så bör du noga överväga om du ska ta fler lån.
- Jämför alltid lån innan du bestämmer dig.