Låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt och enkelt. Här hittar du ett antal banker och kreditgivare som kan hjälpa dig när du behöver låna pengar snabbt.

Vad avgör om det går snabbt att låna pengar?

Det är många olika faktorer som avgör hur snabbt det går att få ut pengar genom ett lån. Din kreditvärdighet är en viktig faktor för hur snabbt lånet kan betalas ut. Detta beror på att dina ekonomiska förutsättningar ligger till grund för hur mycket kontroller en bank kommer att genomföra samt hur enkelt du går igenom deras bedömningsprocesser. Söker du lån på mindre belopp så går det oftast snabbare, än om du söker högre belopp. Detta beror självklart på att risken att låna ut till dig anses vara lägre ju mindre pengar du lånar. Som regel är det tyvärr så att ju snabbare du kan låna pengar, ju högre ränta får du på lånet.

Vad kan jag göra för att det ska gå snabbare att låna pengar?

När man snabbt behöver låna pengar så kan det kännas som en evighet innan man får pengarna utbetalda. Vad kan du då göra för att få pengarna snabbare på kontot:

  • Sök lån hos en bank som erbjuder e-signering så går det oftast snabbare.
  • Var noga med de uppgifter du lämnar. Ju mer korrekta uppgifter du lämnar, ju snabbare går det med din ansökan om lån.
  • Om du ska låna större belopp, så ordna redan på förväg ett arbetsgivarintyg. Banken vill gärna ha ett intyg på din anställning och din inkomst.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån där pengarna snabbt är på ditt konto. Ofta handlar det om lägre belopp till hög ränta. Ett annat namn på snabblån är sms-lån. Många företag som jobbar med att snabbt betala ut pengarna har ifrågasatts av finansinspektionen (FI). FI ifrågasätter snabba utbetalningar på grund av att företag ofta brister i sina kontroller när lån betalas ut för snabbt. Banker och kreditinstitut har en skyldighet att säkerställa så att den som lånar pengar verkligen har råd med lånet samt att de kan betala tillbaka det utan att hamna i klistret.

Behöver du pengar snabbt så kan ett kreditkort vara räddningen!